2015. december 8., kedd

A legdurvább pénzügyi hazugságok, amiket elhitetsz magaddal

Hajlamosak vagyunk becsapni saját magunkat, ha pénzről van szó. A leggyakoribb füllentések közül néhány azonban nemcsak a bukszádra hat károsan, hanem a jövődre is. Ha átgondolod, jellemzőek-e rád a következő füllentések, máris jelentős lépést teszel a fejlődés útján!


1) Utálhatod a munkád, ha jól fizet?

 

Oké, hogy manapság rendívül nehéz jól fizető munkát találni. De mi lesz a boldogságoddal, ambícióddal? Nincs az az összeg, amiért érdemes lenne ezeket feláldozni. 
Szó sincs róla, hogy minimálbérért kellene hajszolni az álmaidat, ám létezik egy egészséges középút, amelynek megtalálására mindenképp érdemes törekedni. Ne add el magad, havi fixért!!!

2) Kit érdekelnek a számlák?

 

Nem kell a számok barátjának lenned ahhoz, hogy megfelelően értelmezd a bankszámlakivonatot és a számlákat. Óriási hibát követsz el, ha kínainak bélyegzed őket, hiszen havonta több eurót dobhatsz ki az ablakon a gondatlanságod miatt. Az okos pénzügyi döntésekhez először is tisztában kell lenned a jelenlegi helyzeteddel.

3) Nyugodtan mímuszba lehet csúszni?

 

Olyan hitelkártyád van, amivel aránylag kedvező feltételek mellett csúszhat mínuszba az egyenleged a hónap végén, a következő fizetésből meg úgyis bőven kitelik a törlesztés? Először is: tényleg olyan kedvezőek azok a feltételek?
Nem árt utánuk nézned, mivel akár havonta is változtathatják őket! Másodszor pedig ez olyan magatartást jelent, ami gátolja a megtakarítást, tehát nem érdemes hosszú távon fenntartani. 

4) Kötelező a lakáshitel?

 

Sajnos szinte lehetetlen önerőből saját lakásban kezdeni az életet. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy rögtön el kellene adósodnod, méghozzá nyugdíjas korodig. Mindenképpen nézz utána a feltételeknek, az előtörlesztési lehetőségnek, a futamidő rugalmasságának és az apró betűs résznek!

5) A megtakarítás arra van, hogy hozzá nyúlj?

 

Nyugodtan mondhatod, amíg még bőven akad pénz a számládon. Ha azonban a fenti mondat állandó ismételgetése nyomán kimeríted tartalékaidat, sürgősen gondold át a hozzáállásod!
Segít, ha több futamidejű betétben vagy alapban tárolod a pénzed, így eleve kevesebb kísértést érzel a feltörésre.

6) Korai még a nyugdíj előtakarékosság?

 

A nyugdíj előtakarékosság rendkívül kedvező megtakarítási lehetőséget jelent. Akár tinédzserkorban is megnyitható kisebb összeggel, mert egyáltalán nem korai! Minél több időt adsz magadnak a tőke gyarapítására , annál nagyobb biztonságban tudhatod a jövődet.

 

1 megjegyzés:

Dr Purva Pius írta...

Γεια σε όλους,
Το όνομά μου είναι η κ. Sharon Sim. Ζω στη Σιγκαπούρη και σήμερα είμαι ευτυχισμένη γυναίκα; και είπα στον εαυτό μου ότι οποιοσδήποτε δανειστής που διασώζει την οικογένειά μου από την κακή μας κατάσταση, θα αναφερθώ σε οποιοδήποτε πρόσωπο που ψάχνει δάνειο σε αυτόν, μου έδωσε ευτυχία σε μένα και την οικογένειά μου, χρειαζόμουν δάνειο $ 250, 000,00 για να ξεκινήσω τη ζωή μου όλη όπως είμαι μια μητέρα με 3 παιδιά που γνώρισα αυτό ειλικρινής και ο ΘΕΟΣ φόβος δανειστή άνθρωπος δανείου που με βοηθούν με ένα δάνειο των $ 250, 000.00 SG. Δολάριο, είναι ΘΕΟΣ που φοβάται τον άνθρωπο, αν χρειάζεστε δάνειο και θα επιστρέψετε το δάνειο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του να του πείτε ότι είναι η κ. Sharon, που σας παραπέμπει σε αυτόν. επικοινωνήστε με τον Dr Purva Pius, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (urgentloan22@gmail.com) Whats App + 91-8929509036 Σας ευχαριστώ.