2015. december 12., szombat

4 tipp, lakáshitel okosan

Gyakran szembesülünk azzal a kérdéssel, hogy adott havi jövedelem és kiadás mellett „mennyi hitelt szabad felvennem”? 10-20 évre kell terveznünk. Vannak kézzel fogható támpontok a döntéshez.


1/4 Ne válalj túl magas törlesztőrészletet

 

Attól függetlenül, hogy a bank is be kell tartsa a jövedelem arányos törlesztés szabályait, neked is át kell gondolnod, mennyi fér bele a havi kiadásaidba. Az szabályok szerint a hivatalosan igazolható havi nettó jövedelem 50-60%-ig terhelhető hiteltörlesztésekkel. Ha józanul gondolkodunk, sok esetben még ennél is szigorúbbak lehetnének bizonyos élethelyzetekben.
Nem mindegy, mennyi pénzből kell neked, vagy családodnak gazdálkodni. Havi nettó 400 €-ból 200€-ot hiteltörlesztésre fordítani sokkal súlyosabb lenne, mint 1 000-ből 500 €-ot!
Ha valaki két gyermekkel egyedülállóként venne fel hitelt, alacsonyabb mértékben engedik terhelni a jövedelmét, mint egy két keresős gyermektelen házaspárnak.
A hitel visszafizetésére ideálisan fordítható összeget úgy számold ki, hogy először a rendszeres háztartási kiadásokkal kalkulálj! Ami megmarad, annak csak egy részét fordíthatod havi törlesztésre.
Kalkulátorunk segítségével megnézheted, mekkor törlesztőrészletre számíthatsz

2/4 Maradjon vésztartalékod

 

A hitelfelvételkor semmiképp ne használd fel az összes tartalékod, megtakarításod, ha pedig ez előtte nem volt, akkor mindenképp tegyél félre!
Ha munkanélkülivé válsz a futamidő alatt, vagy egy betegség miatt lesz kevesebb a jövedelmed, a hitel havi részleteit akkor is fizetni kell. Léteznek ugyan ezekre az esetekre is biztosítások, azonban ezek csak pár hónapig fedezik a törlesztést. Legalább 3-6 havi kiadásaidnak megfelelő összeget tarts elkülönítve, könnyen hozzáférhető formában.

3/4 Gondolj a jövőbeli céljaidra

 

Nyilván nagyon nehéz 10-20 évre tervezni egy törlesztőrészlettel, de a már ma is egyértelmű célokat mindenképp érdemes figyelembe venni és a jövőbeli változásokkal kalkulálni. Ha például gyermeket vállaltok a jövőben, akkor az jelentősen befolyásolni fogja majd bevételeiteket és kiadásaitokat. 

4/4 Gondolkodj alternatív megoldásokban is

 

Ha osztottál, szoroztál és tudod, hogy mennyit vállalhatsz reálisan hiteltörlesztésre, állj meg egy pillanatra! Egy két ügyes húzással alacsonyabb lehet a banki törlesztőd, amellyel jelentős pénzügyi előnyre tehetsz szert! Kérd ki bátran ingyenes tanácsunkat.

1 megjegyzés:

Dr Purva Pius írta...

Γεια σε όλους,
Το όνομά μου είναι η κ. Sharon Sim. Ζω στη Σιγκαπούρη και σήμερα είμαι ευτυχισμένη γυναίκα; και είπα στον εαυτό μου ότι οποιοσδήποτε δανειστής που διασώζει την οικογένειά μου από την κακή μας κατάσταση, θα αναφερθώ σε οποιοδήποτε πρόσωπο που ψάχνει δάνειο σε αυτόν, μου έδωσε ευτυχία σε μένα και την οικογένειά μου, χρειαζόμουν δάνειο $ 250, 000,00 για να ξεκινήσω τη ζωή μου όλη όπως είμαι μια μητέρα με 3 παιδιά που γνώρισα αυτό ειλικρινής και ο ΘΕΟΣ φόβος δανειστή άνθρωπος δανείου που με βοηθούν με ένα δάνειο των $ 250, 000.00 SG. Δολάριο, είναι ΘΕΟΣ που φοβάται τον άνθρωπο, αν χρειάζεστε δάνειο και θα επιστρέψετε το δάνειο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του να του πείτε ότι είναι η κ. Sharon, που σας παραπέμπει σε αυτόν. επικοινωνήστε με τον Dr Purva Pius, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (urgentloan22@gmail.com) Whats App + 91-8929509036 Σας ευχαριστώ.